knop wat is kindertherapie bij Leontien


Wat is kindertherapie bij Leontien

Kinderen vanaf vier jaar zijn welkom in mijn praktijk. Ik bied een vrolijke en lichte therapie, ook al gaat die vaak over lastige problemen of groot verdriet. In de vorm van spel en creativiteit krijgen kinderen therapie op maat.
De naam van deze therapie is Integratieve Kindertherapie.

Daarnaast werk ik samen met diverse kinderartsen van ziekenhuizen in de regio Utrecht (zoals het St. Antonius Ziekenhuis). Kinderen en hun ouders worden naar mij doorverwezen als ze te lang lichamelijke klachten hebben of houden waar geen medische oorzaak (meer) voor is. hen kan ik helpen met Hypnotherapie. Deze vorm van therapie maakt gebruik van verhalen en oefeningen die zorgen voor een staat van lichte trance. In die staat zijn lichaam en geest bijzonder goed in staat om nieuwe informatie op te nemen en oude denk-, gedrags- of gevoelspatronen los te laten. Bel gerust voor meer informatie!

Integratieve Kindertherapie integreert allerlei manieren van werken uit verschillende therapievormen. Hierdoor is voor elk kind maatwerk mogelijk.

Een kind is namelijk uniek. Met een eigen manier van doen, voelen, denken en kunnen. Met eigen lichamelijke sensaties, een eigen plaats binnen het gezin en binnen de familie. De meeste therapievormen richten zich op n van deze aspecten. Integratieve Kindertherapie weegt ze allemaal mee.

Integratieve Kindertherapie is kortdurend. De therapie versterkt de eigen kracht en eigen wijsheid. Het accent komt te liggen op wat wl goed gaat. Dat wordt vervolgens de inzet op de terreinen waar nog niet alles even goed lukt. Vaak kan een kind weer op eigen kracht verder na gemiddeld 15 sessies, met meer zelfvertrouwen en met zelf verworven inzichten. Het aantal sessies is afhankelijk van de inzet en mogelijkheden van het kind, de ernst van de klacht en de mate van ondersteuning uit de omgeving.

knop voor kinderen, ouders en verwijzers
knop wie is leontien
knop naar contactformulier