Kinderen (6-11 jr)

Kinderen vanaf vier jaar zijn welkom in mijn praktijk. Ik bied een vrolijke en lichte therapie, ook al gaat die vaak over lastige problemen of groot verdriet. In de vorm van spel, verbeelding en creativiteit krijgen kinderen therapie op maat, afgestemd op uw dochter of zoon en de dingen waar zij of hij tegenaan loopt. Dat is Integratieve Kindertherapie: het combineert interventies uit diverse behandelmethoden en werkvormen op een speelse manier.

U als ouders speelt een belangrijke rol, vandaar dat oudergesprekken vanzelfsprekend onderdeel van het begeleidingstraject vormen.

Bij jonge kinderen (tot 6 jaar) richt de begeleiding zich vaak primair op u als ouders, en maken we voor uw zoon of dochter een of twee afspraken zodat ik haar of hem kan leren kennen. Dat geeft me een basis om samen met u te zoeken naar nieuwe antwoorden op de situaties die stroef lopen of voor problemen zorgen.

Therapieverloop

Een begeleidingstraject is op maat. Dat betekent dat er veel mogelijk is; in overleg met elkaar bepalen we wat het beste bij uw vragen en begeleidingsbehoefte past. Wel start met altijd met een intakegesprek met ouders/opvoeders en zonder kinderen (zodat we vrij kunnen spreken). Tevoren wordt een vragenlijst ingevuld. Gemiddeld genomen gaat het daarna als volgt: Ik werk zo’n 5 keer met uw zoon of dochter individueel (de eerste keer komt een ouder even mee om de overgang te maken). Vervolgens plannen we weer een oudergesprek, waarin we bespreken hoe de begeleiding effect heeft, wat je als ouders thuis kunt doen en maken we vervolgafspraken. Doorgaans behelst een traject zo’n 10 afspraken met kinderen en 3 oudergesprekken. Ook kunnen observaties op de opvang, kinderdagverblijf of school onderdeel zijn van het proces, kan ik aanschuiven bij groot overleg op school, of een gezinsgesprek helpen voeren.

Aanvullende informatie

Aan mijn site wordt nog gewerkt, de informatie is daardoor nog niet helemaal volledig, het kan daarom zijn dat u nog vragen hebt of zaken mist. Neem gerust contact op wanneer dat zo is!